Hoe je wilde dieren beschermt met moderne politie-technologie

“Deze Nederlandse politie-onderzoeker wil stropers helpen opsporen met een app”, kopte de Volkskrant op 1 maart 2019. Ik was gelijk getriggerd om het stuk te lezen, misschien wel omdat mijn vader bij de politie heeft gewerkt, of omdat ik als kind al bioloog wilde worden en toch voor informatietechnologie heb gekozen (op advies van mijn ouders, dat wel). Hoe dan ook, ik las het stuk en wist vrijwel gelijk dat ik wilde gaan bijdragen aan Sensing Clues.

Waarom de stroom van jouw zonnepanelen niet ‘groen’ is maar ‘grijs’ - en hoe we dat willen veranderen

Binnen één generatie naar een toekomst zonder fossiele brandstoffen, dat is de missie van Vattenfall (voorheen Nuon). Op 11 t/m 15 april dachten we met hen mee op de grootste blockchain & AI hackathon in de wereld. In totaal waren er 1500 deelnemers uit 29 verschillende landen. Wij wonnen de eerste prijs op de track Fossil Free Future.

Filosofie Magazine en frontier oost verkennen samen digitale vernieuwing

Filosofie Magazine heeft de afgelopen jaren grote stappen gemaakt in het online aanbieden van hun content op filosofie.nl. Deze content is, net als hun tijdschrift, voor iedereen die een betrokken en doordacht leven wil leiden. Een volgende stap hierin is om dichter bij hun lezers te staan. Dit willen zij doen door content, zoals boeken, zo goed mogelijk bij de lezers aan te laten sluiten. Om dit op een vernieuwende manier te doen, heeft Filosofie Magazine ons gevraagd de mogelijkheden te verkennen.